Завершення першого етапу розбудови державної мережі цифрового телебачення


31 жовтня 2019 року Директор Місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Сюзан Фрітц, координатор програм допомоги країнам Європи та Євразії Джим Куликовскі, в.о. генерального директора Концерну РРТ Сергій Мікрюков та директор Донецької філії Концерну РРТ Олександр Рошка відвідали місто Гірник Донецької області, де було встановлено новий цифровий телевізійний передавач стандарту DVB-T2.
Сигнал з цього передавача забезпечить жителів Донеччини, в тому числі тимчасово непідконтрольних територій, якісним прийомом українських телеканалів.
 

З встановленням цього передавача та початком мовлення українських телеканалів з Гірника завершується перший етап проєкту, що має на меті розбудову саме державної мережі цифрового телебачення на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях і на межі з АР Крим. Загалом в рамках проекту буде встановлено 11 нових цифрових телевізійних передавачів стандарту DVB-T2.
 


На першому етапі Концерн РРТ, який є оператором телекомунікацій та безпосереднім виконавцем проєкту, встановив та ввів в експлуатацію чотири цифрові передавачі в Скадовську, Чаплинці, Чонгарі Херсонської області і в Гірнику Донецької області.

 
Фінансування на придбання передавачів було виділене Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Все супутнє обладнання, необхідне для роботи передавачів, а саме: антено-фідерні системи, супутникові станції прийому сигналу, обладнання мультиплексування, канали зв’язку, Концерн РРТ змонтовував та налаштував власними силами та власним коштом.
#https://www.facebook.com/USAIDUkraine/