Українське радіо на середніх хвилях утверджується в ефірі Донбасу і прилеглих територій

На виконання доручення президента України Порошенка Петра Олексійовича щодо збільшення території покриття сигналом українських мовників в зоні АТО, Концерном РРТ з 1 червня 2017 року в місті Часів Яр Бахмутського району Донецької області розпочато мовлення Першої програми Українського радіо (УР-1) на частоті 873 кГц.
Це дало змогу покрити радіосигналом українського радіо всю територію Донецької і Луганської областей, значну частину Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також окремі території прикордонних областей Російської Федерації.
Середньохвильовий передавач отриманий Концерном РРТ в якості технічної допомоги від зарубіжних партнерів. Антено-фідерна система спроектована та змонтована власним коштом Концерну РРТ.
Введення в дію передавача здійснено згідно рішення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, яка діє при Міністерстві інформаційної політики України та дозволу на тимчасове мовлення на час проведення АТО, виданого Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.
Зазначені заходи здійснено з метою посилення інформаційної безпеки держави та нейтралізації негативного інформаційного впливу на населення України.