Фахівці Концерну РРТ долучились до обговорення новітніх технологій розповсюдження аудіовізуального контенту

На запрошення компанії RTV Slovenija делегація Концерну РРТ взяла участь у міжнародній конференції МВТ 2017, яка відбулась з 24 по 27 травня у місті Любляна, республіка Словенія. Щорічно конференція МВТ збирає провідних європейських фахівців у галузі цифрового теле- та радіомовлення, новітніх технологій розповсюдження аудіовізуального контенту, інтерактивних систем та послуг у цифрових мережах.
Основними темами цьогорічної зустрічі стали розвиток мереж цифрового радіо в стандарті DAB та DAB+ в країнах Європи, реалізація систем HbbTV на базі мереж цифрового наземного телебачення.

Також у порядку денному конференції були розглянуті питання:
  • Еволюція та використання частотного спектру UHF діапазону;
  • Системи моніторингу та управління в мережах цифрового радіо;
  • Інтерактивні послуги в мережах цифрового ефірного телебачення;
  • Технології ОТТ та IPTV, потокові технології розповсюдження контенту в режимі «наживо»;
  • Додаткові сервіси (в тому числі системи екстреного оповіщення, послуги TPEG, передача текстових повідомлень та зображень, функція Journaline та ін.) в мережах цифрового радіо DAB/DAB+.
 
В програмі конференції були представлені практичні кейси розбудови та розвитку мереж цифрового радіомовлення DAB/DAB+, цифрового ефірного телебачення та гібридного телебачення HbbTV наступних країн: Словенія, Хорватія, Нідерланди, Угорщина.

У роботі конференції взяли  участь 150 фахівців із 12 країн Європи та світу.