Розпочато мовлення з радіотелевізійної щогли на горі Карачун

Трансляція з заново побудованої антено-щоглової споруди на радіотелевізійній передавальній станції Краматорськ розпочата 5 грудня 2016 року. У офіційному заході  запуску об'єкту в експлуатацію взяв участь Президент України Петро Порошенко.
Голова держави відзначив, що відбулась надзвичайно важлива подія, на яку чекали більше двох років.
Президент неодноразово підкреслив, що вважає відновлення мовлення першочерговим пріоритетом, як ключовий елемент для перемоги у гібридній війні.
Петро Порошенко повідомив про пришвидшення термінів виконання робіт та самовіддану працю тих, хто приймав у них участь: «За планом вежа мала вводитись в експлуатацію у 2017 році, орієнтовно в кінці січня – на початку лютого. На будівництві, так як мені доповідали, робота велася в дві зміни. Були запроваджені нові рішення.»
Концерн РРТ виступав головним виконавцем комплексу робіт з відбудови радіотелевізійної щогли на горі Карачун. Ці роботи провадились з ініціативи Концерну та за рахунок власних ресурсів підприємства. Було налагоджено плідну співпрацю Концерну РРТ з проектними та будівельними організаціями, тощо.
Для швидкого й ефективного виконання робіт залучались зусилля фахівців з усієї України. Підготовка до встановлення і виготовлення частини металоконструкцій здійснювались на підприємствах міст Дніпро, Кропивницький та Краматорськ.
З введенням в дію реконструйованої щогли з РТПС Краматорськ розпочато мовлення десяти загальнонаціональних та чотирьох місцевих телевізійних каналів, а також шести радіостанцій. Станція забезпечує покриття сигналом північної частини Донецької області, аналогічне тому, яке було до виведення об’єкту з ладу. Радіус покриття перевищує 60 км.
Концерн РРТ висловлює щиру подяку за самовіддану працю, що стала запорукою швидкого та ефективного відновлення щогли РТПС Краматорськ, всім своїм співробітникам, а також працівникам проектних, будівельних та інших організацій.










Фото з офіційного інтернет-представництва Президента України http://www.president.gov.ua/