У Луцьку відбулась конференція «Шляхи забезпечення абсолютного покриття території Волинської області українським та регіональним телевізійним мовленням»

Необхідність забезпечити повноцінне покриття території Волинської області мовленням українських загальнонаціональних та регіональних телевізійних каналів обговорювалися на конференції, що за ініціативою обласної державної адміністрації проводилась 23 березня у Луцьку. В заході прийняли участь посадові особи органів державної влади у Волинській області на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, а також представники Держкомтелерадіо, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, Державної служби спецзв’язку та захисту інформації України, ДП «Український державний центр радіочастот» тощо. Учасники конференції від Концерну РРТ надали роз’яснення щодо технічної сутності проблеми й запропонували механізми й заходи, потрібні для поліпшення ситуації.
За поточним станом покриття цифровим телевізійним мовленням у діючій мережі DVB-T2 ТОВ «Зеонбуд» сягає лише 65% території Волинської області. Це обумовлено недостатньою кількістю передавачів та їх низькою потужністю.
Мережа аналогового телевізійного мовлення у Волинській області недостатньо розвинена у порівнянні з середніми показниками по Україні. В прикордонних частинах Любешівського, Любомльського, Шацького, Ратнівського, Володимир-Волинського районів впевнено приймаються лише 1–3 програми українського телебачення.
Нестачу українського телепродукту вздовж кордону з Республікою Білорусь населення може компенсувати за рахунок вільного отримання сигналу з сусідньої держави, в якій включно з власними ведеться трансляція російських мовників. Зовнішній інформаційній вплив призводить до поширення антиукраїнських настроїв, несприйняття мобілізаційних процесів, необхідності реалізації реформ та політики держави загалом.
Учасники конференції ухвалили резолюцію, що зокрема передбачає звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо впровадження пілотного проекту, за яким 100% населення Волинської області буде забезпеченим цифровим телевізійним мовленням.