Поблизу Донецька у цифровому мовленні запущено пакет українських телевізійних програм

Концерном РРТ на радіотелевізійній станції Волноваха Донецької філії введено в дію цифровий телевізійний передавач стандарту DVB-T, що транслює в цифровому пакеті телевізійні програми п’яти мовників: УТ-1, «5 канал», «1+1», «Україна» та Донецька ОДТРК.
При цьому використано передавач Концерну РРТ, а антенно-фідерний тракт та обладнання мультиплексування придбане за програмою бюджетного фінансування згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.07.2015 року № 778-р. щодо відновлення та поширення системи національного телерадіомовлення на території Донецької, Луганської та Сумської областей.
Зазначені заходи дозволили забезпечити мешканців Волноваського, Марийського, Старобешівського районів області та південної частини м. Донецька якісним багатопрограмним телевізійним мовленням українських телеканалів.
Введення в дію передавача здійснено на виконання рішень Національної ради та протокольних рішень Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення щодо відновлення мовлення на Сході України.