Нове телепередавальне обладнання встановлене задля посилення інформаційної безпеки країни

 
На радіотелевізійній передавальній станції Холми Чернігівської філії Концерну РРТ введено в дію телевізійний передавач потужністю 10 кВт з числа тих, що були отримані в якості технічної допомоги від Республіки Польща. Впроваджені заходи дозволили розширити до 60 кілометрів зону впевненого прийому програм телеканалу «Перший національний» (УТ-1) та телерадіокомпанії «ЕРА» у телемережі УТ-1 на 33 телевізійному каналі, трансляція яких до цього здійснювалась передавачем потужністю 5 кВт.
Потреба у встановленні нового телепередавального обладнання виникла у зв’язку з недостатнім охопленням програмами національного мовлення прикордонних районів Чернігівської області. Така ситуація спричиняла загрозу поширення негативного інформаційного впливу на мешканців цих районів з боку Російської Федерації.
Тепер понад 120 тисяч осіб, що проживають у Корюківському, Семенівському, Новгород-Сіверському та інших районах області, отримали можливість споживати національний телепродукт.
Концерном РРТ спільно з Чернігівською облдержадміністрацією було узгоджено місце встановлення передавача на РТПС Холми, вирішені юридичні та фінансові питання, пов’язані зі зміною потужності передавального обладнання та погодженням їх із Національною телерадіокомпанією України та телерадіокомпанією «ЕРА».
Введення в дію передавача здійснено на виконання протокольних рішень Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення щодо відновлення мовлення на Сході України.