Вивчення зарубіжного досвіду визначальне для впровадження цифрового мовлення найбільш ефективним шляхом

В.о. генерального директора КРРТ Іщук В.О. та директор з розвитку КРРТ Богданов О.М. 25 травня 2015 року взяли участь в роботі експертного семінару «Регуляторні повноваження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Європейський досвід». Цей захід організовано в рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні». До участі в роботі семінару були залучені члени Національної ради, співробітники апарату регулятора, представники ряду державних підприємств та установ, представники галузевих асоціацій, а також зарубіжні експерти.
Провідне місце у програмі семінару його організатори відвели переходу на цифрове телевізійне мовлення. Особливості завершальної фази впровадження цифрового мовлення в Східній Європі, основні виклики, що постають на цій фазі, та потенційні рішення, прийнятні для України, були розглянуті в доповіді Ільхам Газі, начальника відділу наземного мовлення Міжнародного союзу електрозв’язку. Представники Угорщини та Польщі ознайомили учасників семінару з досвідом переходу на цифрове телевізійне мовлення в цих країнах.
Вивчення такого досвіду, аналіз напрацювань зарубіжних колег є принциповим для Концерну РРТ, як активного учасника впровадження цифрового наземного телевізійного мовлення в Україні. Співставлення з власним досвідом розгортання й забезпечення функціонування цифрових телемереж надає фахівцям Концерну РРТ можливість визначити найбільш ефективний шлях реалізації новітніх технологій для охоплення максимальної кількості домогосподарств цифровим телевізійним мовленням.