Відкритий лист первинної профспілкової організації виконавчої дирекції Концерну РРТ до ЦК Профспілки працівників зв’язку України та засобів масової інформації

Трудовий колектив виконавчої дирекції Концерну РРТ та його первинна профспілкова організація вчергове звертають увагу ЦК Профспілки працівників зв’язку на протиправні діяння, до яких вдаються деякі бувші співробітники дирекції Концерну РРТ. Ми неодноразово надавали вичерпну інформацію стосовно деструктивних дій так званої «координаційної ради», члени якої нібито виступають від імені профспілкової організації Концерну РРТ. Вони використовують в своїй діяльності технології маніпуляцій, спотворюючи реальний стан справ в колективі підприємства, вводячи в оману як профспілкові органи, так і державні установи та інституції. З цього приводу наголошуємо, що Концерн РРТ завжди був і залишається підприємством із стовідсотковою державною власністю та веде свою діяльність виходячи з необхідності захисту інтересів держави та забезпечення інформаційної безпеки України.
Хочемо нагадати історію протистояння колективу Концерну та незначного за кількістю угрупування людей, які намагаються довести широкому загалу, що виступають від імені всіх співробітників нашого підприємства.
Негативні чутки стосовно Концерну РРТ почали поширюватись від моменту призначення Кабінетом Міністрів України на посаду генерального директора підприємства Півнюка О.В., що відбулось 23 квітня 2014 року. Це призначення вкрай обурило попереднє керівництво Концерну РРТ, яке в свою чергу було призначене урядом Азарова мало тісні зв’язки з поплічниками Януковича. Цим керівництвом Концерн РРТ був доведений до критичного фінансового стану.
У відповідь на призначення Півнюка О.В. генеральним директором Концерну РРТ, яке було здійснене за усіма законними підставами, попереднє керівництво сформувало так звану «координаційну раду». До її складу увійшли ставленики попереднього в.о. гендиректора Захаренка К.В. (Помазанова М.В., Білоножко П.М., Славянін М.О., Гулько М.В., Стащук В.А. та інші), які, в основному, пропрацювали в Концерні рік і менше. Ці люди без будь-яких повноважень від філій та підприємств на власний розсуд почали висловлюватися від імені всього багатотисячного колективу Концерну РРТ.
На перший погляд може здатися, що їхня діяльність мала гарну мету – забезпечити роботу підприємства, віднайти нові шляхи роботи із впровадженням сучасних технологічних рішень, зайнятись охороною об‘єктів та персоналу, тощо.
Однак, під прикриттям праведних рішень «координаційна рада» в травні–червні цього року розпочала низку заходів, які спрямовані на блокування роботи підприємства, що не давало змоги персоналу нормально трудитися. Почалось розповсюдження неправомірних заяв до владних органів і силових структур та поширення неправдивої інформації, чим було кинуто тінь на весь колектив.
Це в свою чергу обурило працівників, реакцією на всі незаконні дії «координаційної ради» стало проведення 26 червня 2014 року у Києві робочої наради директорів підприємств, філій та голів первинних профспілкових організацій Концерну РРТ, на якій прийнято відкритий лист з роз‘ясненням ситуації, що склалась на підприємстві, з надією на припинення поширення неправдивої інформації. Примірники цього листа була надіслані до засобів масової інформації, СБУ, інших державних установ та на адресу ЦК Профспілки працівників зв’язку України.
Нажаль, це не було сприйняте людьми, чиї бажання було протиставлені потребам всього колективу Концерну РРТ. Тиск на чинне керівництво зростав разом з тим здійснювалось маніпулювання думкою громадськості: все більше в ЗМІ поширювалась неправдива, недостовірна або неперевірена інформація, в ефір центральних українських каналів виходили замовні передачі, від імені трудового колективу організовувалися проплачені пікети за участю невідомих осіб.
Усвідомлюючи негативні наслідки для представників так званої «координаційної ради», попереднє керівництво вдалося до реалізації більш рішучих намірів щодо повернення влади до своїх рук, втіленням яких стала спроба рейдерського захоплення дирекції Концерну РРТ 29 вересня 2014 року. На підтримку захоплення було організовано черговий мітинг, зібраний із сторонніх для Концерну людей. Єдині особи, які мали відношення до підприємства, – представники так званої «координаційної ради» та колишній в. о. гендиректора Захаренко К.В.
Було організовано недопущення на роботу ряду працівників Концерну, декілька з яких зазнали побиття, пошкодження одягу та піддавалися іншим проявам фізичного й психологічного тиску. Некоректне припинення роботи серверів й спроби втручання у роботу бухгалтерських програм призвели до повного паралічу у роботі підприємства: до втрати можливості здійснення оплат рахунків, сплати податків та зборів (як результат – несвоєчасного направлення відрахувань до бюджету).
Обурення деструктивними діями «координаційної ради», які були згадані вище, як ганебними проявами, що спрямовані на підрив позицій Концерну РРТ, неодноразово було висловлене представникам трудових колективів підприємства.
Так, 01 жовтня 2014 року на засіданні Правління Концерну РРТ було прийнято рішення про засудження дій працівників, які приймали участь в рейдерських діях та виступали нібито від імені трудового колективу, що знайшло своє відображення в протоколі Правління Концерну.
15 жовтня 2014 року в рамках запланованої Конференції об‘єднаної профспілкової організації (ОПО) Концерну РРТ, поступила пропозиція підготувати відкритий лист від імені делегатів ППО філій Концерну РРТ щодо бездіяльності керівництва ОПО стосовно захисту прав працівників від неправомірних дій, які спрямовані на дестабілізацію ситуації на підприємстві та дискредитацію колективу. Копія протоколу конференції ОПО Концерну РРТ та відкритий лист були надіслані на адресу ЦК Профспілки працівників зв’язку.
Трудовий колектив та профспілкові організації Концерну РРТ вважали, що ЦК Профспілки працівників зв’язку України з увагою поставиться до думок та прагнень працівників підприємства, всебічно вивчить дійсний стан справ на основі наданих документів та підтримає багатотисячний колектив.
Нажаль ці наші сподівання не виправдалися. ЦК Профспілки працівників зв’язку організувало робочу групу для з’ясування обставин та стану справ в Концерні, члени якої підійшли до вивчення всіх питань упереджено та майже повністю проігнорували матеріали та пояснення діючого керівництва та колективу Концерну. Колектив бачить та відчуває, що з боку ЦК профспілок зв'язку досі надається підтримка представникам так званої «координаційної ради».
У разі, якщо Профспілки працівників зв’язку України не змінить ставлення до подій, що відбуваються навколо Концерну РРТ, не повернеться обличчям до трудового колективу, ППО дирекції Концерну РРТ буде звертатись до ОПО Концерну РРТ з пропозицією, яка вже підіймалася на конференції профспілок Концерну РРТ 15.10.2014, щодо виходу всіх первинних організацій та ОПО Концерну РРТ з Профспілки працівників зв'язку України й пошуку можливостей для здійснення захисту наших співробітників в інших профспілкових організаціях країни.
 
 
прийнятий на позачергових звітно-виборних зборах
ППО дирекції  Концерну РРТ
16.12.2014 р.