Концерн РРТ не має відношення до створення перешкод мовленню телеканалу “Інтер”

Концерн РРТ вважає безпідставними звинувачення у радіоподавленні мовлення телеканалу “Інтер”, які були висловлені у вечірньому випуску програми “Подробиці” в понеділок, 22 вересня 2014 року. У походженні перешкоди має розбиратись Український державний центр радіочастот та Служба безпеки України.
При всій повазі до бойових заслуг журналіста Романа Бочкали, вимушені зауважити, що він став жертвою невірного інформування, и виявив пріоритет гонитьби за сенсацією перед бажанням розібратись у проблемі - вважає генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк. Робити висновки, що перешкоди створює саме Концерн РРТ на основі припущення, що антен такої потужності лічена кількість, і частина їх розташована на об’єктах Концерну РРТ, принаймні, некоректно. Висновки щодо розташування джерела сигналу має технічну змогу зробити лише Український державний центр радіочастот.
Концерн РРТ готовий до співпраці з представниками УДЦР та СБУ з приводу виявлення джерела перешкоди, та звертається до представників цих відомств з проханням надати відповідь про локалізацію джерела сигналу. Зауважимо, що в умовах збройного конфлікту на сході України, як Концерн РРТ, так й інші організації та компанії, що використовують радіочастотний ресурс, неодноразово виявлялись жертвами радіоелектронної боротьби та захоплення частот з боку сусідньої держави