Відзначення 50-річча з дня відкриття Вінницької телевежі

Вінницькою телевежею можна пишатися

 

Вежа висотою 350 метрів - обласний радіотелевізійний передавальний центр. Збудована в 1963 році телевежа була другою спорудою за висотою у світі після Емпаєр - Стейт-білдінг. З часом з'явилися й вищі, але сам факт, що у Вінниці знаходиться такий об’єкт, досі викликає гордість. Крім того, вона на 26 метрів вище Ейфелевої вежі.

·        Найвища вантова вежа з трубчастої сталі в світі

·        До 1967 року найвища споруда у Радянському Союзі до побудови Останкінської телевежі.

·        До 1973 року найвища споруда в Україні, до відкриття телевежі в місті Києві

·        Займає 17 місце серед телевеж світу за висотою

Стовбур вежі зварний і являє собою сталевий циліндр діаметром 2,5м. Товщина стінки – 10 - 16 мм в залежності від висотної позначки та несучої  здатності конструктивного елемента. Загальна вага  металоконструкції – 450 т.

 

Проект опори виготовлено в 1959 році Московським проектним інститутом  «Проектстальконструкція». Акт введення в експлуатацію завершеного будівництва об’єкту  державна комісія підписала 1 жовтня 1963 року.

 

1 жовтня 2013 року

за адресою: м.Вінниця, вул.Пушкіна, 4

у готельно-туристичному комплексі «Поділля»

 

відбудуться Урочисті збори за участю ветеранів зв`язку, представників телерадіокомпаній України, державних та громадських організацій.

 

В зборах візьмуть участь Керівництво Держспецзвьязку, керівництво Концерну РРТ, міський Голова Вінниці, Голова Вінницької обласної ради, Голова Вінницької обласної державної адміністрації

 

13-00  початок реєстрації гостей

14-00  початок Урочистих зборів.

По закінченню святковий фуршет