Телекритика Заступнику гендиректора Концерну РРТ Захаренку оголошено про підозру – суд має обрати запобіжний захід

30 вересня заступнику генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Костянтину Захаренку оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 125 (нанесення легких тілесних ушкоджень), ч. 4 ст. 358 (використання підроблених документів) і ст. 190 (шахрайство). Про це 2 жовтня на круглому столі в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Генеральної прокуратури Юрій Бойченко.
За його словами, сьогодні, 2 жовтня, Шевченківський районний суд має обрати запобіжний захід для пана Захаренка. Прокуратура клопоче, щоб це був арешт.
«Костянтин Захаренко зараз перебуває в Олександрівській лікарні нібито з гіпертонічним кризом», - повідомив пан Бойченко.
Юрій Бойченко повідомив, що за фактом інциденту в Концерні РРТ, яке керівництво Концерну назвало спробою рейдерського захоплення, 29 вересня Шевченківське районне управління міліції відкрило кримінальне провадження за статтями 125 і 358 Кримінального кодексу України. Згодом до провадження також було додано статтю 190 (шахрайство).
1 жовтня з огляду на важливість справи кримінальне провадження забрало Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ, а процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, повідомив пан Бойченко.
«Слідство встановило, що ця особа, Захаренко, звернувся до Тельманівського районного суду з тим, що начебто в цьому районі транслюються російські канали. Було підроблено рішення суду, тому що реєстраційний номер відповідав іншій справі, а ідентифікаційна картка свідчила, що це стосувалося іншого злочину за 153-ю статтею - зґвалтування», - повідомив пан Бойченко.
 
http://www.telekritika.ua/pravo/2014-10-02/98769