Концерн РРТ вимушений призупинити надання послуг «Телерадіокомпанії «ЕРА»

Концерн РРТ надає телекомунікаційні послуги з трансляції телепрограм ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» на підставі Договору від 18.12.2015 року № 4-547.
На сьогоднішній день ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА», не зважаючи на взяті на себе зобов’язання у відповідності до пункту 2.4. в) діючого Договору, заборгувала Концерну РРТ за отримані послуги у 2016 - 2017 роках 8 928 641,57 грн.
Неодноразові письмові та усні звернення до керівництва ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» не призвели до вирішення питання щодо відшкодування боргів.
У зв’язку з цим, Концерн РРТ листом від 29.05.2017 року № 2223/4-07 попередив ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» про те, що у разі непогашення заборгованості найближчим часом та в повному обсязі, надання телекомунікаційних послуг буде тимчасово призупинено через десять календарних днів після отримання повідомлення.
На жаль, на сьогоднішній день ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» не врегулювало питання погашення заборгованості за надані Концерном РРТ телекомунікаційні послуги.
 Несплата за послуги «Телерадіокомпанією «ЕРА» може призвести до значного погіршення фінансового стану стратегічного державного підприємства. Наслідками цього будуть несвоєчасне виконання податкових зобов’язань та затримки виплати заробітної плати працівникам, а також заборгованість перед енергопостачальними організаціями за спожиту електроенергію, на що слід наголосити особливо.
Тому, керуючись пунктом 6.7. Договору від 18.12.2015 року № 4-547, Концерн РРТ листом від 08.06.2017 №2400/4-07 повідомив ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» про те, що у разі непогашення заборгованості найближчим часом та в повному обсязі, надання телекомунікаційних послуг буде тимчасово призупинено з 06.00 12.06.2017 року.
Дане рішення прийняте виключно в рамках господарських відносин між Концерном РРТ та ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА».

Про ситуацію, що склалась у цих відносинах між Концерном РРТ і ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» та про можливе призупинення надання телекомунікаційних послуг було проінформовано Міністра Інформаційної політики України, Голову Державної служби Спеціального зв’язку та захисту інформації України, Голову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.