Мовлення українських телерадіокомпаній розповсюджується якомога ширше

 
Керівництво Концерну РРТ постійно знаходячись на зв’язку з Донецькою та Луганською філіями й відстежуючи стан справ в зоні їх відповідальності вкотре відзначає, що вірність тамтешніх спеціалістів своєму професійному обов’язку заслуговує на особливу шану.
На лінії збройного протистояння працюють всі радіотелевізійні станції. Значних пошкоджень зазнають антенні опори, технічні будівлі, супутникові «тарілки» тощо. Фактично в умовах бойових дій персонал Концерну РРТ здійснює обслуговування технічних засобів та проводить ремонтно-відновлювальні роботи на станціях. Зокрема, в найгарячішій зоні протистояння (район міста Дебальцеве) з 20 по 27 листопада незважаючи на неодноразові пошкодження забезпечується передача Першого Національного каналу на частину Луганської та Донецької областей.
А на підконтрольній державі території фахівці Концерну РРТ у великих обсягах реалізують роботи, щоб максимально поширювалось мовлення українських телерадіокомпаній. Значно збільшено потужності телевізійних передавачів на деяких радіотелевізійних станціях.
На Донецьк з 15 години 27 листопада 2014 року ведеться трансляція каналу «1+1» (41 ТВК) на додачу «5 каналу» (21 ТВК), каналу «Україна» (8 ТВК) та російськомовної інформаційної радіо версії каналу «24» в ФМ діапазоні (96,5 МГц), що раніше стали наявними в тамтешньому ефірі.
Продовжується мовлення Першої програми Українського радіо на Донбас у діапазоні середніх хвиль (на частоті 711 кГц) після значної аварії на високовольтних лініях електропередач.
Фахівці Концерну РРТ перевірили та підготували до роботи на частоті 1431 кГц потужній середньохвильовий передавач, антенна система якого буде забезпечувати трансляцію програм Національної радіокомпанії України спрямовану на Південно-Східний регіон. За домовленістю з НРКУ, передавач розпочне мовлення з 01 грудня 2014 року.
В Одесі з 28 листопада розпочата трансляція телевізійних програм «5 каналу» (57 ТВК) на південь України.
Таким чином, технічні засоби та колектив Концерну РРТ готові до виконання різних завдань щодо підвищення інформаційної безпеки на Сході України.
В значній мірі додаткові можливості для більш широкого розповсюдження мовлення українських телевізійних каналів та радіостанцій, забезпечується завдяки допомозі польських колег, які передали Концерну РРТ обладнання. Колектив Концерну висловлює щиру вдячність компанії EmiTel за надане обладнання, а за сприяння в організації його в Україну Польсько-Українській Господарчій Палаті та Міністерствам зовнішніх справ України та Польщі. Всім цим організаціям були надіслані листи подяки в яких відмічається допомога польського народу, завдячуючи якій досягається суттєве посилення позицій українських мовників в телерадіопросторі навколо гарячих точок нашої країни.
Співпраця з польською стороною є особливо визначною з огляду на подальший поступ України шляхом євроінтеграції. Більших успіхів на цьому шляху можна досягти, виходячи з досвіду Польщі, яка не тільки увійшла в ЄС, але й змогла стати авторитетним учасником європейської спільноти. Окремо слід вказати на наявні можливості для співпраці в сфері поширення телевізійного й радіомовлення за умов остаточного переходу України на цифрове телебачення, що має відбуватись з середини наступного року.