Проведення рейдерського захоплення фактично підтвердило те, що «координаційна рада» не представляє інтереси колективу Концерну РРТ

 
Чільне керівництво Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення заявляє про невдачу спроби рейдерського захоплення, яка за участі та керівної ролі колишнього в.о. генерального директора Захаренка була здійснена 29 вересня 2014 року так званою «координаційною радою». У зв’язку з чим чільне керівництво, нагадує, що ці люди привласнили собі право виступати від імені профспілок та трудового колективу Концерну РРТ. Ще в червні саме такий стан справ був відзначений директорами підприємств, філій та головами первинних профспілкових організацій у відкритому листі до засобів масової інформації, профспілки працівників зв’язку та Служби безпеки України, в якому наголошується що:

1. Трудові колективи підприємств не приймали участі в формуванні так званої «координаційної ради» і не уповноважували її виступати від імені трудового колективу Концерну РРТ.
2. Заяви «координаційної ради» не відображають думку трудового колективу щодо діяльності попереднього і нинішнього керівництва Концерну.

Перш за все це стосується активної провокаційної роботи проти керівництва Держспецзв’язку України, чинного керівництва та всього трудового колективу Концерну РРТ, яку ведуть Помазанова М., Білоножко П., Стащук В., Славянін М.
Схоже що така діяльність не дала бажаних результатів, і члени «ради» під керівництвом Захаренко вдалися до активних дій, фактично здійснюючи рейдерське захоплення Концерну. «Координаційна рада» в цьому опиралась на підтримку оплачуваних протестувальників та введених в оману представників патріотичних сил. Для прикриття рейдерської активності використовувалась ухвала Тельманівського районного суду Донецької області, на сумнівну легітимність якої увагу медіа відразу звернули експерти-правники та представники Державної виконавчої служби України, куди така ухвала не надходила й відповідне виконавче впровадження не було . Зокрема, впадає в око, що риторика ухвали співпадає з риторикою, яка використовувалась на заходах «координаційної ради». До речі самі ініціатори захоплення не заперечують, що ухвалу було сфальшовано.
В ухвалі йде мова про відсторонення Олександра Півнюка від виконання обов’язків генерального директора. Захаренко проголосив себе тимчасово виконуючим обов’язки генерального директора, посилаючись на статут підприємства. Цей самопризначений керівник заявив представникам ЗМІ, що чинить так, виходячи з необхідності не допустити банкрутства Концерну РРТ. Проте зважаючи на заходи, які вживались згідно з його розпорядженнями, стає зрозуміло що, декларуючи благі наміри, вкотре втілюється прагнення відсторонити від роботи чинне керівництво Концерну РРТ, повернути владу й поновити фінансові зловживання.
На працівників Концерну РРТ, які вважалися лояльними до чинного керівництва чи відкрито демонстрували незадоволення подіями, що відбуваються, почав здійснюватися фізичний та психологічний тиск. Деякі співробітники отримували погрози,зазнали побиття, пошкодження одягу й техніки, деякі були облиті водою, широко здійснювалась практика недопущення на робочі місця небажаних осіб. Дісталось й журналістам, які на думку організаторів подій могли забезпечити неналежний для них резонанс.
В Концерні було перерване функціонування інформаційної інфраструктури шляхом знеструмлення серверного обладнання. Оскільки сервери, на яких виконувались робочі процеси, попросту від’єднали від мережі електроживлення, обладнання повиходило з ладу і потребує суттєвого налагодження.
Це обмежило можливості до втручання в систему «1С-Підприємство» Концерну РРТ, спроби якого розпочались у другій половині дня, для чого був залучений представник компанії «Софтком» (ТОВ «СОФТКОМ груп»). Виникає питання щодо реакції компанії на запит самопроголошеного керівництва й участі фахівця «Софткому» в діях, які могли привести до руйнівних наслідків у фінансовій та господарській діяльності Концерну.
Теж саме стосується значного числа документів, які зникли або були пошкоджені прибічниками «координаційної ради». Суттєва нестача документів та велика кількість клаптів від розірваних паперів виявлені ранком 30 вересня, коли поновлявся нормальний робочий процес в дирекції Концерну РРТ.
Його поновлення стало можливим завдяки проведенню ввечері напередодні силовими структурами операції зі звільнення Концерну РРТ від ініціаторів рейдерського захоплення, які знаходились у будівлі дирекції. Після проведення на місці слідчих дій за подіями 29 вересня Захаренко, Помазанова, Білоножко, Славянін у супроводі правоохоронців залишили територію Концерну. Щодо вказаних подій ведеться слідство.
Колектив та чинне керівництво Концерну висловлюють вдячність правоохоронцям за виважені дії, злагоджену співпрацю силовиків, що надало можливість швидко досягти успіху в операції й уникнути будь-яких провокацій.