Звернення Об’єднаної профспілкової організації Концерну РРТ до Кабінету міністрів України, Державної служби спеціального зв’язку та інформації України, Федерації профспілок України, ЦК Профспілки працівників зв’язку, Служби безпеки України та ЗМІ

Прийнято
на засіданні Комітету ОПО
Концерну РРТ.
Постанова від 20.04.2016  № 7
 
                                                                                                                                                                                                                                                     
ЗВЕРНЕННЯ  
Об’єднаної профспілкової організації
Концерну радіомовлення радіозв’язку та телебачення

до Кабінету міністрів України,
Державної служби спеціального зв’язку та інформації України,

Федерації профспілок України, ЦК Профспілки  працівників зв’язку України,
Служби безпеки України та засобів масової інформації
 
 
Об’єднана профспілкова організація Концерну радіомовлення радіозв’язку та телебачення в черговий раз висловлює  стурбованість щодо напруженої ситуації, яка продовжує складатися навколо нашого підприємства.
Це зокрема розповсюдження наклепницьких заяв до владних органів і силових структур та поширення неправдивої інформації щодо ситуації в Концерні радіомовлення радіозв’язку та телебачення в мас-медіа «так названої» Професійної спілки Концерну РРТ (ПС Концерну РРТ) від імені всіх профспілок Концерну РРТ.
Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення є державним господарським об’єднанням підприємств, в якому діє 23 Первинні профспілкові організації (ППО Концерну РРТ), які налічують 2187 членів і  метою створення  яких є захист трудових, соціально-економічних прав й інтересів всіх працівників.
 В Концерні РРТ створена Об’єднана профспілкова організація Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (ОПО Концерну РРТ), яка є організаційною ланкою Профспілки працівників зв’язку України, діє на підставі Статуту Профспілки працівників зв’язку України та свого Положення і тільки ОПО Концерну РРТ наділена правом виступати від імені всіх 23-х ППО Концерну РРТ і звертатись до органів влади та висловлюватись від імені багатотисячного трудового колективу.
Майже два роки минуло як після Революції Гідності в Концерні РРТ був змінений керівний склад, який в основному складався з кадрового резерву Януковича та своїми діями завдав багатомільйонних збитків підприємству і довів його до критичного фінансового стану.
Змиритися зі змінами в державі та піти з насиджених крісел вони не захотіли, внаслідок чого колектив Концерну РРТ вже два роки перебуває під посиленим інформаційним впливом з боку цих псевдо активістів, а восени 2014 року піддавався «рейдерському» захопленню та постійно потерпає від ініційованих ними численних перевірок та депутатських запитів.
Звільнені з підприємства, учасники «рейдерського» захоплення до цього часу намагаються відновитися на роботі, вдаючись до всіляких хитрощів використовуючи застарілість та недосконалість судової системи, неоднозначності трактування Законів та зокрема Статуту Профспілки працівників зв’язку України.
Коли їх фантазії для аргументів в судах зникли, вони винайшли новий спосіб втручання в роботу підприємства і створили «сіру» профспілкову організацію використавши в своїй назві Концерн РРТ.
Діючі профспілкові органи Концерну радіомовлення радіозв’язку та телебачення категорично засуджують діяльність такої структури як «ПС Концерну РРТ», яка створена й зареєстрована поза межами Концерну РРТ в місті Бориспіль (в квартирі колишнього працівника), з метою задоволення особистих потреб колишніх співробітників Концерну РРТ.
Новостворена ПС Концерну РРТ до складу ОПО Концерну РРТ не входить, але використовує назву підприємства, на якому її члени вже не працюють.
Ці люди намагаються виступати  3-х тисячного колективу вимагаючи звільнення керівництва та надання їм преференцій по соціальному захисту, які передбачені Колективним договором, стороною якого вони не являються.
Така ситуація негативно позначається на діяльності ОПО Концерну РРТ та ППО Концерну РРТ, як єдиної злагодженої структури профспілок, порушує цілісність її, а також створює підстави для розколу організаційних ланок ОПО Концерну РРТ, що є неприпустимо.
Також викликає занепокоєння те, що ПС Концерну РРТ своїми діями вводить в оману керівництво держави, правоохоронні органи, ЗМІ та дискредитує весь трудовий колектив Концерну РРТ.
В існуючих реаліях, коли норми Статуту профспілки працівників зв’язку України можна трактувати по-різному, коли в Законі про профспілкові організації, їх права та гарантії діяльності немає захисту багатотисячних колективів від «фейкових» профспілкових організацій, створених купкою людей діючих на розкол і дестабілізацію в колективах, потрібно вносити зміни до чинного законодавства з урахуванням сьогоднішніх нових реалій в країні.
Необхідно унеможливити створення та реєстрацію «сірих» профспілок, які  створюються не на підприємстві і при цьому використовують назву підприємства, на якому не працюють їх члени.
Члени ОПО Концерну РРТ закликають реально оцінити негативні наслідки дії таких організацій та не допустити звуження прав та гарантій багатотисячного колективу.
Крім того, маємо звернути увагу керівництва Служби безпеки України на боротьбу за контроль над стратегічним підприємством збоку деструктивних сил, яка продовжується вже два роки, це може привести до загрози інформаційної безпеки  держави.
З одного боку це майже 3-х тисячний колектив працівників, які сумлінно виконують свої трудові завдання і в складний для держави час докладають максимум зусиль щодо забезпечення інформаційної безпеки України. З іншого боку – купка псевдо активістів, які під керівництвом незрозумілого центру керування, використовуючи невідомі фінансові ресурси, організовують численні прес-конференції, публікації в ЗМІ, замовлені сюжети на деяких телеканалах, проплачені пікети під адмінбудівлями з метою дискредитації дій Уряду України, керівництва Держспецзв’язку та Концерну РРТ з метою  взяття під свій контроль стратегічного оператора телекомунікацій України.
 
 
 
Голова Об’єднаної
профспілкової організації
Концерну РРТ
 А.Я. Щеголь